Nieuws

Man uit Zutphen op gewelddadige wijze beroofd van mobieltje

Een 19-jarige man uit Zutphen is dinsdag op gewelddadige wijze beroofd van zijn mobiele telefoon. Dat gebeurde bij het station in zijn woonplaats. © politie
ZUTPHEN - Een 19-jarige man uit Zutphen is dinsdag op gewelddadige wijze beroofd van zijn mobiele telefoon. Dat gebeurde bij het station in zijn woonplaats.
Een jongeman sprak het slachtoffer rond 16.40 uur aan op het Stationsplein. Beiden liepen vervolgens naar de achterzijde van het station, waar de 19-jarige werd mishandeld. De jongeman ging er uiteindelijk met zijn mobieltje vandoor.

Twee aanhoudingen

Agenten die op dat moment toevallig in de buurt waren voor een andere zaak, zagen een aantal jongeren wegrennen. Een van de agenten zette de achtervolging in en wist twee van hen in de kraag te vatten.
De jongeren zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Onderzocht wordt of ze betrokken waren bij de beroving.

Getuigenoproep

Op het moment van de straatroof was er een groep van 15 tot 20 omstanders in de buurt. De politie komt graag met hen in contact. Ook andere getuigen wordt verzocht zich te melden.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl