Nieuws

Maarten Venhovens verlaat RTV Arnhem

Maarten Venhovens treedt terug als directeur van RTV Arnhem. Het bestuur van RTV Arnhem heeft in goed overleg met hem besloten dat het contract met Maarten als directeur van RTV Arnhem per 1 juni 2018 wordt beëindigd. © RTV Arnhem
ARNHEM - Maarten Venhovens treedt terug als directeur van RTV Arnhem. Het bestuur van RTV Arnhem heeft in goed overleg met hem besloten dat het contract met Maarten als directeur van RTV Arnhem per 1 juni 2018 wordt beëindigd.
De reden hiervoor ligt in de krappe financiële situatie van de omroep. Bij het aangaan van de samenwerking in 2017 is afgesproken dat substantiële reclame-inkomsten zouden worden geworven. Helaas vallen deze inkomsten tot op heden tegen en is de omroep gedwongen om de kosten navenant terug te schroeven.
Venhoves heeft in het afgelopen jaar de organisatie op verschillende vlakken verder ontwikkeld. Zo heeft hij zijn creativiteit gebruikt bij het ontwikkelen van verschillende nieuwe programmaconcepten zoals ‘’in de ban van’’.
Tevens heeft hij er voor gezorgd dat de contacten met de diverse beroepsopleidingen werden verstevigd. Dit leverde een groot aantal studenten op, die bij RTV Arnhem stage liepen of afstudeeropdrachten uitvoerden.
Daarnaast zorgde Maarten er dankzij zijn contacten binnen de Arnhemse politiek voor dat RTV Arnhem een groot verkiezingsdebat in Rozet organiseerde. 'Wij danken Maarten voor al het enthousiasme en energie die hij het afgelopen jaar in zijn werk voor RTV Arnhem heeft gestoken', zegt voorzitter Rik van Dommele.
Venhovens blijft als vrijwilliger aan RTV Arnhem verbonden. Het bestuur heeft Jan Willemsen benoemd tot directeur ad interim. Hij vormt vanaf heden samen met Ben Schattenberg, de hoofdredacteur, de directie van RTV Arnhem.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl