Nieuws

Deel Varsseveld twee weken langer in het donker

Een gedeelte van Varsseveld zit nog twee weken langer zonder goed functionerende straatverlichting. Netbeheerder Liander zal de storing, die al anderhalve week gaande is, op 18 juni opzoeken en verhelpen. © REGIO8
VARSSEVELD - Een gedeelte van Varsseveld zit nog twee weken langer zonder goed functionerende straatverlichting. Netbeheerder Liander zal de storing, die al anderhalve week gaande is, op 18 juni opzoeken en verhelpen.
'Op 18 juni zullen we het probleem definitief verhelpen', vertelt woordvoerder Jelle Wils van Liander aan REGIO8. 'We zijn al een aantal keer teruggekomen om het probleem te herstellen, maar elke keer viel toch de verlichting weer uit waardoor we de storing niet konden vinden.' 
Bewoners van de Beckingstraat, Anna van Burenstraat, Anna van Saxenstraat en de Oranjestraat zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat de verlichting het weer doet. 'Dat heeft te maken met het elektriciteitsnet dat moet worden uitgeschakeld, zodat we het probleem veilig kunnen opzoeken en verhelpen', aldus Wils.
Oude IJsselstreek liet dinsdagochtend weten nog geen specifieke datum te hebben gekregen van Liander voor reparatie van de verlichting. 'We hebben er al twee keer eerder melding van gedaan', aldus de gemeente. 'Maar deze zijn afgewezen door Liander.' De netbeheerder gaf aan dat het probleem niet ter plaatse opgelost kon worden. Bewoners van de getroffen straten krijgen bericht voor de netbeheerder de storing komt oplossen.