UIT in weekend: dit zijn de tips van Esther

ARNHEM - Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is. Dan heb je geluk want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Dansen en swingen in Beekbergen

Voor het allerkleinste Festival van Nederland moet je zaterdag in Beekbergen zijn. Daar wordt het Zomerjeuk Festival gehouden. Het festival vindt plaats bij de Boerderij Beekbergen. Er zijn optredens van drie verschillende bands en er worden danslessen gegeven. Zomerjeuk begint om 16.00 uur.

Trucks kijken in Nijkerk

Gek op trucks, dan kun je zaterdag het beste naar Nijkerk gaan. Voor de 33e keer wordt daar het Truckfestijn gehouden. Ieder jaar organiseert Stichting Truckers voor Gehandicapten een feestje voor gehandicapten. De stoet van 160 vrachtauto’s zal om 13.00 uur starten voor een rondrit door Nijkerk en Nijkerkerveen. 

Schaapscheerdersfeest in Vierhouten

In Vierhouten zijn de schapen er klaar voor om hun jasje uit te trekken. Zaterdag worden de schapen geschoren bij de Zonnehal op de Paasheuvel in Vierhouten. Je kunt zien zien hoe de scheerders op traditionele wijze de wol handmatig met een schaar knippen. De dag start rond 09.00 uur en het scheren duurt tot 16.00 uur.

Foodtrucks in het park in Nijmegen

Het Nijmeegse Hunnerpark staat dit hele weekend in het teken van lekker eten en drinken. Tijdens het TREK festival kun je in het stadspark ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater. Tijdens het foodtruckfestival kun je ook bijzondere acts van jonge theatermakers en live muziek zien.

Gelredag in Gennep

Bij de Gelredag in Gennep gaan ze zaterdag de grens over naar Limburg. Eeuwenlang maakte Gennep deel uit van Gelre. In Museum het Petershuis wordt alles uit de kast gehaald om de bezoekers te vertellen over de rijke geschiedenis van Gelre. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je gratis naar het museum. 

Relaxen bij Kasteel Vorden

In de Achterhoek kun je genieten van het relaxte festival van Nederland: Manana Manana. In de tuin van Kasteel Vorden kun je dansen, drinken, vuurtje stoken, vissen en barbecuen. Er zijn acht verschillende podia waarop muziekoptredens van blues tot klassiek worden gegeven. 

Nieuwe tentoonstelling in CODA 

In het CODA Museum in Apeldoorn is vanaf dit weekend de nieuwe tentoonstelling Gelderland Grensland te zien. De tentoonstelling is onderdeel van het Erfgoedfestival. Je kunt er landschapschilderkunst en -tekenkunst van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw te zien. 

Uitreiking nieuwe filmprijs Arnhem

In Focus Filmtheater in Arnhem wordt zaterdagavond voor de eerste keer de filmprijs het Gouden Hert uitgereikt. Het is een initiatief van het Gelders Doek. Tijdens de avond worden ook de beste Gelderse films vertoond. Na de uitreikingen kun je ook na praten met de makers de films.
 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
UIT met Esther - UIT tips
Deel dit artikel: