Nieuws

UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

Presentatrice Esther Stegeman
Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke week zet ze ook de leuke tips voor het weekend voor je op een rijtje. 

Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn

In het Beekpark in Apeldoorn worden dit weekend weer de meest uiteenlopende gerechten voor je bereid. Voor de vierde keer versiert Lepeltje Lepeltje het plantsoen met mobiele keukens én een breed muzikaal programma. Voor de jongste bezoekers is er een speciaal kinderprogramma. 

Circus met opblaasbare olifanten in Arnhem

Cirque de la Liberté heeft haar circustent de komende dagen neergezet in Arnhem. Op de unieke locatie de ASM Werf is de circustheatershow BLOES! te zien. Theater, muziek en zang wordt gecombineerd met allerlei circuselementen. Allemaal zonder dieren. De voorstelling is tot en met 24 juni te zien.

Wijnen proeven in Aalten

Het tweede weekend van juni staat Aalten in het teken van wijn. Tijdens het Aaltense Wijnfeest kun je genieten van wijnen uit verschillende streken. Op de markt staan wijnboeren uit onder meer de Achterhoek en de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel. Zaterdag en zondag begint het feest om 11.00 uur. 

Tractors en trucks in Stroe

Liefhebbers van ronkende truck- en tractormotoren en vuur-spuitende uitlaten kunnen zaterdag volop genieten in Stroe. De top van de truck- en tractorpullingwereld is te zien bij Megapull Stroe. Voor kinderen is er een speciaal speelterrein gemaakt. De dag begint om 14.00 uur. 

Spelen op de zandbult in Doetinchem

De historische zandbult in de Kruisbergse Bossen bij Doetinchem is ook dit jaar weer het decor voor het Zandbult Festival. Op de geliefde speelplek voor kinderen zijn zondagmiddag onder meer optredens van Circus Zanzara en muziektheaterschool Grid. Ook kan er een ritje worden gemaakt met paard en koets.Het festival duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Gelredag Borculo, zaterdag 9 juni:

Een unieke tocht met een Berkelzomp maken? Dat kan aanstaande zaterdag van 10 tot 12 tijdens de Gelredag in Borculo! Eeuwenlang was Borculo de hoofdstad van een zelfstandige heerlijkheid en hoorde het niet bij Gelre. Ga op zoek naar sporen van de oude heerlijkheid! Het centrale punt van de Gelredag is de Joriskerk. Tot zaterdag in Borculo.