Nieuws

Synagoge Borculo uit de schulden na succesvol benefietdiner

De Stichting Synagoge Borculo heeft maandagavond met een benefietdiner voor ondernemers zo'n 33.000 euro opgehaald. Dat is genoeg om uit de schulden te komen. © Omroep Gelderland
BORCULO - De Stichting Synagoge Borculo heeft maandagavond met een benefietdiner voor ondernemers zo'n 33.000 euro opgehaald. Dat is genoeg om uit de schulden te komen.
Er was 30.000 euro nodig om de stichting schuldenvrij te krijgen. Daarom besloot de synagoge tot het benefietdiner, het was voor het eerst dat de synagoge zoiets organiseerde. Het idee voor het benefietdiner is afkomstig van Jan Willem de Wijs, bestuurslid van de stichting. 'We hebben zoiets nog nooit gedaan, bovendien is het wat on-Nederlands, maar iedereen was meteen enthousiast.' 

Herstellen vloer kan beginnen

De avond startte met een ontvangst in de synagoge. Daarna gaat het hele gezelschap in een optocht met muziek naar het restaurant. 'Naast een vijfgangendiner zijn er sprekers te gast, zoals oud-minister en voormalig Borculoër Henk Kamp en kunsthistoricus Jaap Nijstad.' Eregast is Amerikaans staatsburger David Löwenberg, zoon van ex-Borculoër en kampoverlevende Willy Löwenberg. Löwenberg heeft de stichting eerder al een grote donatie gedaan.
Er waren ongeveer 60 mensen op het diner. De Stichting Synagoge Borculo wil de vloer herstellen nu er weer geld in kas zit. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl