Nieuws

Duizenden euro's weg na bezoek aan sauna

De politie in Gelderland vraagt uw hulp in een Duitse zaak van ruim een jaar geleden. Het gaat om de diefstal van onder meer een pinpas uit een sauna in Emmerich. Het slachtoffer (62) wordt door de diefstal voor meerdere duizenden euro's gedupeerd.
DOETINCHEM - De politie in Gelderland vraagt uw hulp in een Duitse zaak van ruim een jaar geleden. Het gaat om de diefstal van onder meer een pinpas uit een sauna in Emmerich. Het slachtoffer (62) wordt door de diefstal voor meerdere duizenden euro's gedupeerd.
De vrouw bezoekt op 21 januari 2017 een sauna in Emmerich. Terwijl ze geniet, verdwijnt uit haar jaszak in de kleedruimte haar portemonnee. Daarin zit voor ruim 200 euro aan contant geld. Maar ook haar rijbewijs, Duitse ziekenfondskaart en bankpas zijn weg. 
Het verdwijnen van haar bankpas heeft desastreuze gevolgen, want in een tijdsbestek van enkele minuten wordt haar rekening geplunderd. Dit gebeurt op de dag van de diefstal bij de ABN AMRO in Doetinchem aan de Terborgseweg.
In totaal wordt zes keer gepind.
De politie beschikt over beelden van een man met een bril, in een blauwe jas en met een gele pet. 
De politie wil graag weten of mensen de verdachte kennen of herkennen. Hebt u informatie die kan leiden tot het oplossen van deze zaak, belt u dan 0800-6070 of (via Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl