Nieuws

Zorg: welke beloftes doet West Maas en Waal?

Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg. © Pixabay
BENEDEN-LEEUWEN - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:
  • Dat de basiszorg snel voor de zorgbehoeftige beschikbaar komt. Waarbij de zorgbehoeftige, in eerste instantie, het voordeel van de twijfel zal krijgen. Als achteraf toch blijkt dat er misbruik wordt gemaakt van de geboden zorgvoorzieningen, dan zal dat hard worden aangepakt.
  • De zorgaanbieders, leveren zoveel mogelijk zorg op maat (zgn. vraag gestuurde zorg).
  • Door gerichte subsidies maakt de gemeente het voor iedereen mogelijk om mee te doen aan de maatschappij. Dit meedoen, wordt gezien als een belangrijke zingeving aan het leven.
  • Waar mogelijk wordt zorg zoveel mogelijk in de vertrouwde huiselijke sfeer verstrekt. Zo biedt de gemeente actieve ondersteuning bij de aanvraag van zorgunits of de realisatie meergeneratiewoningen. Ook worden, waar mogelijk, technische middelen (domotica) ingezet om de zelfredzaamheid te vergroten.
  • Drugs is in Maas en Waal een probleem. Onze regio scoort hier boven het landelijk gemiddelde. Jongeren experimenteren in de puberfase vaak met drank, alcohol en drugs. Juist in deze kwetsbare levensfase worden gemakkelijk verkeerde besluiten genomen die de rest van het leven bepalen. Daarom zal er, samen met o.a. GGD, een plan worden gemaakt om verslavingsproblematiek te voorkomen. Het aanpakken van drugscriminaliteit en het leveren van verslavingszorg zal zeker nog noodzakelijk blijven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!