Nieuws

Wonen: welke beloftes doet Voorst?

Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen. © Wikipedia
SCHERPENZEEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:
  • De gemeente is in de komende jaren alert op het ontwikkelen van mogelijkheden om ook glasvezel in de kernen mogelijk te maken.
  • Bij directe participatie kunnen buurtbudgetten voor voorzieningen voor jongeren en ouderen worden ontwikkeld.
  • Er moeten de komende vier jaar in onze gemeente ten minste zestig wooneenheden (huur) gerealiseerd worden of in planning zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens, met een streefhuur van maximaal € 500 per maand.
  • Voorkomen moet worden dat er met goedkope en bereikbare huur- en koopwoningen gespeculeerd kan worden of dat op een andere wijze met gemeenschapssteun een onwenselijke vermogenstoename gerealiseerd wordt ten voordele van een beperkte groep mensen.
  • De coalitie wil in samenwerking met IJsseldal Wonen onderzoeken of en zo ja welk vastgoed binnen de gemeente geschikt is om herbestemd en verbouwd te worden tot wooneenheden.
  • De coalitie wil onderzocht en uitgewerkt hebben op welke manier je tegengaat dat karakteristieke gebouwen ten prooi vallen aan de slopershamer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!