Energie: welke beloftes doet Voorst?

SCHERPENZEEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:

  • Deze coalitie streeft ernaar om zoveel mogelijk toekomstgericht te bouwen, of in ieder geval te anticiperen op een toekomst waarbij energieneutraal of zelfs nul op de meter bouwen de norm is.
  • De gemeente Voorst ondersteunt de principiële gedachte om te komen tot een kringloopeconomie of circulaire economie: dit is een economisch en industrieel systeem waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet in het systeem.
  • De ambitie van de Cleantech Regio Stedendriehoek en daarmee van de gemeente Voorst blijft om in 2030 energieneutraal te zijn.
  • Aangezien de grootste stappen worden gezet in de laatste jaren tot 2030 wordt in deze coalitieperiode niet ingezet op windmolens om geen grote afbreuk te doen aan het Voorster landschap.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!