Nieuws

Benefiet voor Borculose synagoge

De Stichting Synagoge Borculo houdt maandagavond een benefietdiner voor ondernemers. Er is 30.000 euro nodig om de stichting schuldenvrij te krijgen. Het is voor het eerst dat de synagoge zoiets organiseert. © Omroep Gelderland
BORCULO - De Stichting Synagoge Borculo houdt maandagavond een benefietdiner voor ondernemers. Er is 30.000 euro nodig om de stichting schuldenvrij te krijgen. Het is voor het eerst dat de synagoge zoiets organiseert.
Het idee voor het benefietdiner is afkomstig van Jan Willem de Wijs, bestuurslid van de stichting. 'We hebben zoiets nog nooit gedaan, bovendien is het wat on-Nederlands, maar iedereen was meteen enthousiast.' 
De avond start met een ontvangst in de synagoge. Daarna gaat het hele gezelschap in een optocht met muziek naar het restaurant. 'Naast een vijfgangendiner zijn er sprekers te gast, zoals oud-minister en voormalig Borculoër Henk Kamp en kunsthistoricus Jaap Nijstad.' Eregast is Amerikaans staatsburger David Lowenberg, zoon van ex-Borculoër en kampoverlevende Willy Löwenberg. Lowenberg heeft de stichting eerder al een grote donatie gedaan.
Inmiddels hebben 58 mensen zich aangemeld voor het diner. 'Het zou mooi zijn als we onze schuld kunnen aflossen', zegt De Wijs. 'Dan hebben we de komende jaren wat geld om het onderhoud van het pand te kunnen blijven doen.' Als eerste staat herstel van de vloer gepland. Rond 23.00 uur moet bekend zijn hoeveel geld er is opgehaald met het benefietdiner.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl