Over Grenzen: Landschap en Cultuur

ARNHEM - In deze laatste speciale aflevering belichten we twee bijzondere en bepalende thema's als het gaat over de grenzen in Gelderland.

Het eerste aspect gaat over het landschap. René kijkt uitgebreid rond in Museum CODA waar tijdens het Erfgoedfestival een overzichtstentoonstelling van Gelderse landschappen in de schilderkunst te zien is.

Het andere thema is de cultuur. Gelderland is al eeuwenlang een lappendeken van culturen. Eén van de mooiste voorbeelden zijn de schutterijen. René kijkt bij een Kringdag in de Liemers waar schutterijen uit de hele regio samenkomen. Alleen in het oosten en zuiden van Gelderland is de schutterstraditie nog springlevend. In de rest van Gelderland is het een onbekend fenomeen.

Aflevering 5 van Over Grenzen is te zien op donderdag 5 juli om 17.35 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. Ook online (terug) te zien op Gld.nl en YouTube

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Over Grenzen
Deel dit artikel: