Nieuws

'Explosie is wraakactie op overvaller'

Het slachtoffer van de explosie in de Lunettestraat in Zutphen wordt in verband gebracht met een reeks overvallen vorig jaar. Dat meldt de Stentor. Het zou gaan om oud ijzer en het geld dat daarmee is gemoeid. Overvallen waren in onder meer Wierden, Warnsveld en Raalte. Politie en justitie onthouden zich van commentaar. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Het slachtoffer van de explosie in de Lunettestraat in Zutphen wordt in verband gebracht met een reeks overvallen vorig jaar. Dat meldt de Stentor. Het zou gaan om oud ijzer en het geld dat daarmee is gemoeid. Overvallen waren in onder meer Wierden, Warnsveld en Raalte. Politie en justitie onthouden zich van commentaar.
De buurt in Zutphen werd in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een harde knal. De gevel en de voordeur van de woning zijn beschadigd. Gewonden vielen er niet.
De Stentor meldt dat de explosie bij een woning in Zutphen een wraakactie tegen een van de overvallers is. Tegen de krant zei de recherche eerder 'signalen te krijgen dat mensen zelf achter de daders aan willen en het recht in eigen hand nemen'. 

Politie wil niet reageren

De politie wil niet reageren. 'Het is een lopend onderzoek', is het enige dat een woordvoerster kwijt wil. De politie heeft buurtonderzoek gedaan. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.
Begin februari van 2017 werd een inwoner van Warnsveld overvallen. De politie sprak toen van een mogelijke bende die het had gemunt op autohandelaren en handelaren in oud ijzer. 

Slachtoffer in rug geschoten

Een maand later hield de politie twee inwoners van Zutphen aan, destijds 21 en 33 jaar. Later volgde de arrestatie van een 27-jarige man uit Warnsveld.
Een van de slachtoffers is twee keer overvallen.
Bij een overval in Wierden werd een slachtoffer in zijn rug geschoten. Dat gebeurde bij een worsteling. RTV Oost schrijft dat het slachtoffer daarbij een stuk van de bivakmuts van één van de overvallers afscheurde. Daarop zat DNA-materiaal.
Op 24 april van dit jaar werden de drie verdachten op vrije voeten gesteld in afwachting van hun rechtszaak. Wel dragen ze sindsdien een enkelband, meldt RTV Oost verder. 
Het Openbaar Ministerie heeft geen commentaar.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl