Techniek- en logistieksector staan te springen om goede werknemers

GELDERMALSEN - Het gaat goed met de economie, zoveel is duidelijk. De afgelopen jaren steeg het aantal banen al flink en die groei gaat ook de komende tijd gewoon door, blijkt uit cijfers van het UWV.

Die sterke vraag naar werknemers levert ook problemen op. Bedrijven in de technieksector moeten creatieve methoden gebruiken om aan personeel te komen, bijvoorbeeld bij technisch installatiebedrijf Hamer in Apeldoorn. Zaterdag houden ze een techneutendag om personeel te werven. 

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)

Ook in de logistieke sector is de zoektocht naar goede collega's in volle gang. In het Rivierengebied ontstaan in die sector de komende jaren zesduizend vacatures, zegt de Logistieke Hotspot Rivierenland. Van vrachtwagenchauffeurs en orderpickers tot planners en ICT'ers, op alle gebieden is extra personeel nodig.

Door de strategische ligging in het midden van het land staat het Rivierengebied op dit moment op de vierde plek van logistieke centra in ons land. De sector heeft de ambitie verder te stijgen op het lijstje.

Door de economische groei neemt de vraag naar goederenvervoer bovendien toe, waardoor meer logistiek personeel nodig is. Ook gaat de komende jaren een grote groep van de huidige medewerkers met pensioen.

Logistieke campus

Om te voorkomen dat de logistieke bedrijven in het Rivierengebied te maken krijgen met grote personeelstekorten, werken de bedrijven samen in de zoektocht naar nieuw personeel. Zo wordt een logistieke campus opgezet. Het idee is dat onder meer statushouders en zij-instromers hier worden klaargestoomd voor een baan in de logistiek. 

Bekijk de reportage vanuit het Rivierengebied (tekst gaat verder onder de video)

Zaterdag vindt tussen 10.00 en 16.00 uur het logistiekevent Start Moving plaats bij het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen. Bedrijven in de regio laten daar zien wat ze te bieden hebben. Het evenement is niet alleen bedoeld voor mensen die een baan in de logistiek zoeken, ook gezinnen die een dagje uit willen zijn van harte welkom, zegt de organisatie.  

Logistieke Hotspot Rivierenland is samen met LEC Regio Nijmegen en Logistiek innovatiehuis Liemers en Achterhoek verenigd in Logistics Valley. Het logistiekevent vindt daarom plaats in zowel Rivierenland als Nijmegen (Bijsterhuizen) en de Liemers-Achterhoek (Centerpoort-Noord Duiven).

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: