Nieuws

Harde woorden bij evaluatie NK Wielrennen in Montferland

De gemeenteraad van Montferland
De bespreking van de evaluatie van het NK Wielrennen in de gemeenteraad van Montferland leidde donderdag tot harde woorden. De opeenstapeling van fouten in de organisatie zorgde voor de nodige verwijten en kritische vragen van raadsleden. © REGIO8
'S-HEERENBERG - De bespreking van de evaluatie van het NK Wielrennen in de gemeenteraad van Montferland leidde donderdag tot harde woorden. De opeenstapeling van fouten in de organisatie zorgde voor de nodige verwijten en kritische vragen van raadsleden.
Lijst Groot Montferland-fractievoorzitter Henk Groote vuurde een waslijst aan kritische vragen af op het college, onder meer over de armoedige verhoudingen op de werkvloer en een aantal gemaakte keuzes in aanloop naar het evenement.

Budget met tonnen overschreden

Ook mede-oppositiepartij PvdA was hard naar aanleiding van het rapport. 'Het is mooi om te lezen dat er veel geleerd is, maar dat dicht de financiële gaten van tonnen niet', vertelde fractievoorzitter Els Rutting. Eind vorig jaar werd duidelijk dat Montferland het oorspronkelijke budget met ruim vier ton heeft overschreden.

Leerpunten

Burgemeester Peter de Baat wilde nauwelijks inhoudelijk ingaan op de gestelde vragen en zocht vooral naar leerpunten. 'Leren is ook nog niet zo makkelijk', aldus de burgemeester. 'Leren is aanvaarden dat het is zoals het is en vervolgens ook reflecteren hoe dat beter kan.' 
Lokaal Belang en D66 betreuren dat het evaluatierapport, dat begin februari klaar was, niet eerder openbaar is geworden en hopen dat de leerpunten ter harte worden genomen. CDA en VVD beamen dat er veel geleerd kan worden op het gebied van onder meer projectmatig werken.