Nieuws

Ruim 1.800 nieuwe wildspotters melden zich bij Park De Hoge Veluwe

In twee dagen tijd heeft het Nationale Park De Hoge Veluwe er 1.800 vrijwilligers bij. De afgelopen dagen hebben al die mensen samen al meer dan 187.000 fotoseries van wildcamera's beoordeeld. © Nationaal Park De Hoge Veluwe
HOENDERLOO - In twee dagen tijd heeft het Nationale Park De Hoge Veluwe er 1.800 vrijwilligers bij. De afgelopen dagen hebben al die mensen samen al meer dan 187.000 fotoseries van wildcamera's beoordeeld.
Mensen geven massaal gehoor aan de oproep van het park om dassen, marters, verschillende soorten herten en zwijnen aan te wijzen op de foto's. Het park vraagt om hulp, omdat het voor de vaste vrijwilligers en professionals niet meer te doen is om alle foto's van wildcamera's te bekijken en te omschrijven welk dier daar op staat.
Frank van Dijk sprak op Radio Gelderland met boswachter Henk Ruseler over de nieuwe vrijwilligers:

Miljoen foto's per jaar

Op De Hoge Veluwe hangen zeventig van zulke camera's, die elk jaar ongeveer 1 miljoen foto's produceren. Voor onderzoek is het van belang dat alle foto's goed worden gearchiveerd.
Dinsdagochtend lanceerde het park een speciale website waarop mensen kunnen helpen bij het archiveren van de beelden die de wildcamera's maken.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl