Nieuws

Vrijwilligers weer even op de tram na overleg in Openluchtmuseum

De vrijwilligers die op de tram in het Openluchtmuseum in Arnhem rijden, zijn vandaag gewoon weer aan het werk gegaan. Woensdag legden zijn het werk uit onvrede neer, omdat ze boos zijn over het schrappen van drie betaalde banen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De vrijwilligers die op de tram in het Openluchtmuseum in Arnhem rijden, zijn vandaag gewoon weer aan het werk gegaan. Woensdag legden zijn het werk uit onvrede neer, omdat ze boos zijn over het schrappen van drie betaalde banen.
Het gaat om de banen van coördinatoren, die nodig zijn om de tram te laten rijden in het museum. De vrijwilligers zijn boos over de gang van zaken in het Openluchtmuseum en gingen daarover in gesprek met het museum.
'Er is inderdaad een bijeenkomst geweest, maar ik weet niet of de kou nu uit de lucht is. Ik ben er niet bij geweest', zo vertelt een woordvoerster van het Openluchtmuseum.
Het is wel afwachten of de trams nu de komende dagen blijven rijden. 'Ik ga daar wel vanuit, maar ik heb geen glazen bol', aldus de woordvoerster.

Bijeenkomst verliep slecht

Volgens de vrijwilligers verliep de bijeenkomst woensdagmiddag niet op de goede manier. 'Een manager die ons toesprak zei: Als deze manier van werken u niet aanstaat, gaat u maar weg. Uiteindelijk verlieten 25 van de 60 aanwezigen de zaal, maar kwam er iemand achteraan om excuses aan te bieden.
Van de drie tramcoördinatoren is er nu nog maar een over bij het Openluchtmuseum. Die ene coördinator neemt vandaag het werk op zich, daarom rijdt de tram. Vrijdag is hij er niet, dus zal de tram vermoedelijk niet rijden. Volgende week is het nog onduidelijk, want dan is de enige overgebleven tramcoördinator op vakantie.
'De tram kan niet zonder coördinatoren rijden, de veiligheid kan dan niet worden gegarandeerd', aldus de vrijwilligers.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl