Nieuws

Dodelijke mishandeling Warnsveld: vier jaar cel en tbs geëist

WARNSVELD - Tegen een 35-jarige man uit Zutphen is woensdag vier jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Hij wordt ervan verdacht de 26-jarige Andres Rodriguez uit Warnsveld zo ernstig te hebben mishandeld, dat hij overleed. Volgens de officier van justitie gebeurde dat met voorbedachte rade.
Het slachtoffer werd in de nacht van 7 op 8 juli 2017 zwaar mishandeld bij de Lidl in Warnsveld. Hij werd meerdere keren met kracht in het gezicht en/of tegen het hoofd geslagen, waardoor hij met zijn achterhoofd op de grond viel. Toen hij bewusteloos op de grond lag, werd hij ook nog geslagen.
Rodriguez liep zwaar lichamelijk letsel op. Hij raakte in coma en overleed een maand later. Er ontstond een uitzichtloze situatie die niet zou zijn ontstaan als hij geen hersenletsel had opgelopen door de klap van de verdachte, stelt de aanklager.

Ruzie met vriend verdachte

Het slachtoffer had eerder die avond ruzie gehad met een vriend van de verdachte. Die wilde daarover met het slachtoffer praten. Ze ontmoetten elkaar bij de Lidl. Toen ging het mis.

Hoge kans op recidive

Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum (PBC) blijkt dat de verdachte de schuld altijd bij een ander zoekt, zwakbegaafd, egocentrisch en agressief is. Het PBC acht de kans op recidive heel hoog en verwacht dat de verdachte zich niet gaat houden aan tbs met voorwaarden. Daarom is het advies van het PBC tbs met dwang.

'Mijn leven is kapot'

De moeder van Andres Rodriguez zegt in haar slachtofferverklaring dat haar leven kapot is. 'Ik ben leeg van binnen en heb geen doel meer. Ik wil terug naar de Dominicaanse Republiek nu Andres er niet meer is. Ik hoop dat je een terechte straf krijgt.' 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!