Nieuws

Tennisbond stelt Elise Tamaëla aan als coach

Elise Tamaëla, hier nog als speelster.
Tennisbond KNLTB heeft Elise Tamaëla uit Culemborg per direct toegevoegd aan het team van zogenoemde travelling coaches. De oud-speelster gaat met de Nederlandse toptennissters meereizen naar buitenlandse toernooien. © EPA
CULEMBORG - Tennisbond KNLTB heeft Elise Tamaëla uit Culemborg per direct toegevoegd aan het team van zogenoemde travelling coaches. De oud-speelster gaat met de Nederlandse toptennissters meereizen naar buitenlandse toernooien.
Vorige week presenteerde de bond het nieuwe toptennisplan 'Five Steps to The Top'. Met dit plan wil de bond de huidige toptennissers begeleiden met als doel in de komende jaren meer Nederlanders in de wereldtop te krijgen.

Invalcoach van Bertens

De 34-jarige Tamaëla was sinds de zomer van 2016 coach van de Servische speelster Aleksandra Krunic. Bij het WTA-toernooi in Charleston begeleidde ze onlangs als invalster de Nederlandse nummer 22 van de wereld, Kiki Bertens. 

'Hart ligt bij het Nederlandse tennis'

'De afgelopen twee jaar met Aleksandra hebben mij duidelijk gemaakt dat ik graag door wil binnen het tennis. Mijn hart ligt bij het Nederlandse tennis en nu ik de kans krijg om hier via de KNLTB iets voor te kunnen betekenen, wil ik hier heel graag iets mee doen', aldus Tamaëla.
De Culemborgse was als speelster vooral succesvol in ITF-toernooien, waarvan ze er acht won in het enkelspel. Tussen 2003 en 2007 maakte ze ook deel uit van het Nederlandse Fed Cup-team.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl