Nieuws

Gelredag 23 juni: CODA museum, Apeldoorn

Tijdens de Gelredag van zaterdag 23 juni nodigen we u uit om een van de parels van het Erfgoedfestival te komen bekijken: de expositie Gelderland Grensland in het CODA museum in Apeldoorn. De tentoonstelling is dan nog geen week open voor het publiek, dus vers van de pers! Van 10 tot 12, de toegang tot de Gelredag is als altijd gratis.
APELDOORN - Tijdens de Gelredag van zaterdag 23 juni nodigen we u uit om een van de parels van het Erfgoedfestival te komen bekijken: de expositie Gelderland Grensland in het CODA museum in Apeldoorn. De tentoonstelling is dan nog geen week open voor het publiek, dus vers van de pers! Van 10 tot 12, de toegang tot de Gelredag is als altijd gratis.
In deze expositie kunt u door Gelderland reizen aan de hand van meesterwerken uit vier eeuwen kunstgeschiedenis! Schilderijen en tekeningen laten het Gelderse landschap en de natuur op z’n mooist zien. De natuurlijke verscheidenheid heeft kunstenaars eeuwenlang naar onze provincie getrokken, met een schitterend resultaat!
In het auditorium van het Coda houdt festivaldirecteur en hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven een lezing over Grenzen in de Gelderse geschiedenis.

Op zoek naar grenzen

Maar ook buiten het Coda is er moois te zien: gidsen van het Apeldoorns Gidsencollectief nemen u van het Coda naar het station, op zoek naar grenzen binnen de stad. En wat te denken van de foto-expositie Gelderlanders over Grenzen? Een tentoonstelling met foto’s en levensverhalen van nieuwe Gelderlanders, te zien in het station..
Het Erfgoedfestival duurt nog tot 22 juli, in heel Gelderland en over de grenzen van onze provincie zijn interessante activiteiten: www.erfgoedfestival.nl
Tot 23 juni in Apeldoorn!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!