Nieuws

VIDEO: Explosie gastank Twello, buurtbewoners schrikken zich wezenloos

Een enorme klap, glasgerinkel en een paar krachttermen. De familie Van Kooten schrikt zich rot als pal voor hun huis een gasfles explodeert. Een van de familieleden filmt de ontploffing. © fam. Van Kooten
TWELLO - Een enorme klap, glasgerinkel en een paar krachttermen. De familie Van Kooten schrikt zich rot als pal voor hun huis een gasfles explodeert. Een van de familieleden filmt de ontploffing.
Bekijk de beelden van de explosie (tekst gaat verder onder de video)
Gastank van quad explodeert in Twello
Kort daarvoor loopt een van hen naar de stoep, om de quad te filmen die brandend op straat staat. De quad is van een bedrijf dat onkruid wegbrandt.
Het filmen op straat duurt niet lang, want ineens ziet de man met de camera dat er nog een gasfles op de quad zit. Hij schrikt en rent naar binnen, vlak voor de grote klap. Door de explosie sneuvelen ruiten en vliegt een deel van de tuin in brand.
De brandende gasfles boort zich in een busje van een klusbedrijf, waardoor ook dat voertuig in brand vliegt. De brandweer kan alle branden doven en wonder boven wonder raakt niemand gewond. 

Eerste werkdag

Dat scheelde niet veel, want buurtbewoonster Hetty Wijbenga moest dekking zoeken. 'Er kwamen scherven over mij heen', vertelt Wijbenga. 'Je schrikt, je weet niet wat je moet doen.' 
Voor de medewerker van het bestrijdingsbedrijf op de quad was het overigens zijn eerste werkdag.
Bekijk de hele video van de brand en de explosie: 
VIDEO: Explosie gastank Twello, buurtbewoners schrikken zich wezenloos
We maakten ook een reportage over het bizarre ongeluk:
Explosie gastank Twello, buurtbewoners schrikken zich wezenloos
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl