'Makkelijk om te smokkelen'; gebouw staat half op Nederlands/Duitse grens

HERKENBOSCH - 'Mensen die smokkelden, gingen via die deur van Nederland naar Duitsland', zegt Herbert Willemsen. De familie Willemsen woont al vier generaties op het Meinwegplateau in Limburg. Vanuit de diverse cafes werd er volop gesmokkeld. Buren in Europa besteedt vandaag aandacht aan dit bijzondere grensgebied tussen Nederland en Duitsland.

Verslaggever Jos van den Broek nam voor Buren in Europa een kijkje in het café van de familie Willemsen, dat half op de grens staat en van waaruit dus eenvoudig gesmokkeld kon worden.

Kijk hier naar het filmpje van L1 over de Meinstraat (tekst gaat verder onder de video):

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met L1 en het Duitse Studio47 aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen reportages over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 

Foto: Omroep Gelderland

24 reportages

De serie Buren in Europa omvat 24 reportages over onderwerpen, variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.

Bekijk hier de filmpjes die al uitgezonden zijn.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Buren in Europa Nieuws
Deel dit artikel: