TvO neemt personeel Vérian over

APELDOORN - De thuiszorgmedewerkers van Vérian Care & Clean komen in dienst van een andere werkgever. Dat akkoord hebben de drie vakbonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en RMU bereikt met TvO Huishoudelijke Hulp BV.

Voor medewerkers in de ziektewet zijn de gesprekken nog gaande, zegt onderhandelaar Johann Honders van de reformatorische vakbond RMU. En ook voor het ondersteunende personeel van de failliete thuiszorgorganisatie is nog geen definitief akkoord bereikt. Honders: 'Maar ik ben positief dat dat in beide gevallen gaat lukken.'

De tekst gaat verder onder de video.

Terwijl de onderhandelingen nog gaande waren, werden de thuiszorgmedewerkers van Vérian zaterdag benaderd door het failliete bedrijf om akkoord te gaan met een verbintenis via een doorstart. Onderhandelaar Desiree Egberts van FNV Zorg en Welzijn sprak hierover op Twitter zaterdag haar boosheid uit. 'Zo'n partij valt dus af bij ons. We waren nog in gesprek.'

'Teken niet bij Vérian'

Ook RMU-onderhandelaar Honders kapittelt deze handelwijze. 'Dit was op zijn zachtst gezegd niet netjes.' Net als Egberts adviseert hij de leden niet op het voorstel van Vérian in te gaan. Honders: 'Vérian heeft zelfs de nieuwe privacyregels geschonden door de gezonde medewerkers per mail te benaderen.'  

Directie Vérian niet blij met bonden

De lezing van Vérian Huishoudelijke Hulp BV die een doorstart wilde maken, is een andere. De organisatie is op zijn zachtst gezegd niet blij met de actie van de bonden. 

'De afgelopen dagen zijn intensieve gesprekken gevoerd tussen de vakbonden en de nieuwe eigenaar van Stichting Vérian, Ledeboer Investments, om tot overeenstemming te komen. Daarbij is voortdurend benadrukt dat een overeenstemming op korte termijn noodzakelijk was gelet op de onrust bij cliënten en de financiële problemen bij medewerker', zegt de instelling in een verklaring.

Vérian zegt dat de banden afspraken termijnen niet nakwamen. 'We werden meerdere malen verrast door uitspraken in de pers van vertegenwoordigers van de bond.' Daarom besloot Vérian Huishoudelijke Hulp BV niet langer op de bonden te wachten en het personeel een bod te doen 'om over te stappen om zo samen de oplossing te zoeken voor de huidige problematische situatie. In tegenstelling tot wat de vakbonden in de media melden, doen wij alle medewerkers ongeacht de plaats waar ze werken, een aanbod'.

Zie ook: Overname failliete Vérian steeds dichterbij, personeel opgelucht

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: