Vitesse haalt Algerijnse topscorer Darfalou

ARNHEM - Vitesse heeft zich versterkt met spits Oussama Darfalou, topscorer van Algerije. Hij komt transfervrij naar Arnhem en moet de strijd aangaan met Tim Matavz.

De 24-jarige Algerijn scoorde afgelopen seizoen 18 goals en gaf vier assists in 27 competitieduels voor USM Alger uit de Algerijnse hoofdstad Algiers. Hij tekende voor vier jaar bij de Arnhemmers.

Kampioen van Algerije

In seizoen 2015/2016 werd hij met USM Alger kampioen van de Algerijnse competitie. Darfalou kwam ook uit voor onder meer RC Arbaa. Ook kwam de Algerijns jeugdinternational in actie voor het Algerijns Olympisch elftal in 2016. De spits kwam tot 42 treffers in 87 wedstrijden op het hoogste niveau in zijn thuisland.

'Me laten zien in Europa'

Darfalou over zijn transfer: 'Na mooie en succesvolle jaren in Algerije wil ik mijzelf laten zien in Europa. Ik voel mij gevleid dat Vitesse mij die kans biedt. Ik wil mij zo snel mogelijk gaan aanpassen aan de taal, cultuur en Nederlandse speelwijze.'

Darfalou is in de selectie van Vitesse de vervanger van Luc Castaignos, Die was gehuurd van Sporting Lissabon en gaat na een weinig succesvolle periode in Arnhem terug naar de Portugese club.

'Goede statistieken'

Interim-technisch directeur Marc van Hintum: 'We wisten dat we op zoek moesten naar een spits om die positie voor volgend jaar dubbel bezet te hebben. Darfalou gaat de concurrentiestrijd aan met Tim Matavz. Los van de goede statistieken van Darfalou, is het een mooie bijkomstigheid dat we hem transfervrij kunnen overnemen. Hij is gebrand om zich in Europa te gaan bewijzen.'

Darfalou is de derde aanwinst van Vitesse voor volgend seizoen. Hij is nog in afwachting van een werkvergunning. Rechtsback Khalid Karami kwam transfervrij van Excelsior en centrumverdediger Rasmus Thelander werd overgenomen van FC Zürich.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: