Omwonenden Nettelhorsterweg blij met geplande maatregelen

GEESTEREN - Omwonenden zijn blij dat de provincie nu op korte termijn maatregelen neemt om de Nettelhorsterweg tussen Lochem en Borculo veiliger te maken. Deze woensdag hebben buurtbewoners, ouders van de Daltonschool, burgerinitiatiefgroep De Slimste Weg een overleg gehad met ambtenaren van de provincie en de gemeente Lochem.

Het is de bedoeling dat onder meer de kruising Nettelhorsterweg/Broekstraat veiliger wordt gemaakt. Op 3 april overleed een fietser die enkele weken daarvoor werd aangereden op de kruising en in juni vorig jaar was er ook al een dode te betreuren op de Nettelhorsterweg.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

'Slimme' waarschuwingsborden

Het kruispunt moet in ieder geval beter zichtbaar worden. Daarvoor moeten vermoedelijk enkele bomen worden gekapt en het hoogteverschil worden aangepast. Bovendien moeten er 'slimme' waarschuwingsborden komen dat er een gevaarlijke kruising is.

Ook moet het fietspad opnieuw bestraat en geasfalteerd worden. 'Het was een constructief overleg', zegt Hans Leeflang van de Slimste Weg. 'Het is de bedoeling dat een aantal punten al voor het volgende schooljaar gerealiseerd wordt.' 

Ook is er gesproken over maatregelen op de lange termijn. Volgende week brengt gedeputeerde Conny Bieze nog een bezoek aan de Nettelhorsterweg om over de maatregelen en over de toekomst van de weg te praten. 

Zie ook: Komt er een 'slimme weg' in de Achterhoek?

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: