Nieuws

Bronckhorst bestrijdt exotische planten

De gemeente Bronckhorst is begonnen met de bestrijding en het verwijderen van de Reuzenberenklauw en de Japanse duizendknoop. Beide planten zijn exoten en komen van nature niet in Nederland voor. © GerardM at nl.wikipedia
BRONKHORST - De gemeente Bronckhorst is begonnen met de bestrijding en het verwijderen van de Reuzenberenklauw en de Japanse duizendknoop. Beide planten zijn exoten en komen van nature niet in Nederland voor.
De Reuzenberenklauw staat sinds augustus 2017 op de zogenaamde Unielijst. Dit betekent dat de gemeente een plicht heeft om in de natuur de aanwezige exemplaren op te sporen en te verwijderen. Bij aanraking van een Berenklauw kan iemand lelijke brandwonden oplopen.
De Japanse duizendknoop is een diepwortelende plant die zich snel uitbreidt. De wortels van de Japanse duizendknoop groeien weer uit tot nieuwe planten.
Door de groeikracht van deze plant raken andere planten overwoekerd, waardoor schade aan de natuur ontstaat. De groeikracht van de wortels kunnen ook wegen en gebouwen beschadigen. Daarom bestrijdt de gemeente ook de Japanse duizendknoop.