Nieuws

Brand verwoest groot deel opleidingsinstituut Ede

EDE - Het pand van opleidingsinstituut ROVC aan de Galvanistraat in Ede is grotendeels door brand verwoest. Vlammen sloegen tientallen meters hoog uit het dak.
De brand werd even voor 23.00 uur gemeld. Diverse korpsen bestrijden het vuur.
De brandweer kan het pand niet betreden. 'Dat is te gevaarlijk', zegt een woordvoerder. 'Het vuur wordt van buitenaf bestreden.'
De tekst loopt door onder de video:
Uitslaande brand bij opleidingsinstituut in Ede

NL-alert vanwege rook

Omdat er veel rook vrijkwam, is een NL-alert verzonden. Mensen werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. In de nabije omgeving staan geen woningen, maar de rook trok kilometers ver weg. Volgens de brandweer zijn vooralsnog geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.
Verslaggever Marc Loeven is woensdagochtend ter plaatse. De tekst gaat verder na het interview:
ROVC geeft trainingen en opleidingen aan technisch personeel. Jaarlijks gaan meer dan 13.000 mensen ernaartoe. De lessen gaan woensdag niet door. Dat meldt het instituut op de eigen website. 

Tweede brand in enkele dagen

Het is de tweede grote brand in enkele dagen tijd in Ede. Op Eerste Pinksterdag woedde ook brand op industrieterrein Frankeneng, ongeveer een kilometer verderop.
Daarbij kwam asbest vrij. Diverse bedrijven kunnen nog niet open. Het duurt nog tot vrijdag voordat de asbestdeeltjes zijn opgeruimd.
Zie ook: 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl