Nieuws

Oldtimer prins Hendrik rijdt van Apeldoorn naar Vaassen

Wie donderdagmiddag in de omgeving van Apeldoorn rijdt, kan op de weg zomaar de voormalige Minerva Limousine Landaulette van Prins Hendrik tegenkomen. De oldtimer uit 1925 rijdt die dag van Paleis Het Loo naar kasteel Cannenburch in Vaassen. © Stef Verstraaten
APELDOORN - Wie donderdagmiddag in de omgeving van Apeldoorn rijdt, kan op de weg zomaar de voormalige Minerva Limousine Landaulette van Prins Hendrik tegenkomen. De oldtimer uit 1925 rijdt die dag van Paleis Het Loo naar kasteel Cannenburch in Vaassen.
Kasteel Cannenburch biedt tijdens de vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo drie jaar lang onderdak aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van het Apeldoornse museum.
Tekst loopt door onder video: 
Oldtimer prins Hendrik rijdt van Apeldoorn naar Vaassen
Ook worden bezoeken van leden van het Koninklijk Huis aan het Veluwse kasteel uitgelicht, want sinds koning Willem III zijn bijna alle Nederlandse vorsten er geweest.
Om de samenwerking tussen de beide musea een feestelijk tintje te geven, maken de directeuren van Paleis Het Loo en Geldersch Landschap & Kasteelen donderdag hun entree in de oldtimer van de echtgenoot van Wilhelmina. De wagen komt rond 15.00 uur aan bij het kasteel in Vaassen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl