Nieuws

Werkgroep haalt geld op voor schoonmaakbeurt Blauwe Golven

De werkgroep Behoud Blauwe Golven Arnhem start vandaag een donatie-actie voor een grote schoonmaakbeurt van De Blauwe Golven bij het Roermondsplein. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De werkgroep Behoud Blauwe Golven Arnhem start vandaag een donatie-actie voor een grote schoonmaakbeurt van De Blauwe Golven bij het Roermondsplein.
Het grote kunstwerk van Peter Struycken, dat er sinds 1977 ligt, wordt vanaf 2004 al niet meer structureel onderhouden. De bijbehorende fontein staat al jaren uit en de Blauwe Golven worden voor een deel als parkeerterrein gebruikt.
'Het kunstwerk kan een goede en professionele schoonmaakbeurt goed gebruiken en zo vragen we ook nog weer eens aandacht voor dit mooie Arnhemse kunstwerk', zegt initiatiefnemer Peter Nijenhuis. 
Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Nijenhuis:

Petitie tegen plan Elfrink

Nijenhuis is een buurtbewoner. Hij startte vorig jaar de werkgroep Behoud Blauwe Golven Arnhem en een bijbehorende petitie tegen het idee van toenmalig wethouder Gerrie Elfrink om het hele kunstwerk te slopen en er een groen gebied van te maken. Het kwam niet tot een besluit en het hele plan zou na de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw worden bekeken.
Volgens de gemeente Arnhem staat er nog niets op de agenda over de Blauwe Golven. 'Mogelijk gaat een nieuwe raad naar het plan van Elfrink kijken, maar misschien wordt er ook wel tegen het college gezegd dat er een nieuw plan moet komen. Het is eigenlijk nog helemaal ongewis', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Niet afwachten

Voor Nijenhuis geen reden om af te wachten. Hij vindt dat het onderhoud er gewoon moet komen. In de Werkgroep Behoud Blauwe Golven werkt hij samen met de Vereniging Stadsschoon Arnhem en de Werkgroep Monumentale Kunst van Erfgoedvereniging Bond Heemschut. Deze hebben samen al 3000 euro voor de schoonmaak opgebracht. Er ontbreekt nog een kleine 4400 euro om het helemaal uit te kunnen voeren.
Met een symbolisch kopje koffie op de plek waar ooit de fonteinen aanstonden, geven de samenwerkende partijen de aftrap voor de donatie-actie. Ze hopen dat burgers die ook vinden dat de Blauwe Golven moeten blijven, een financiële bijdrage aan de schoonmaak willen leveren.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl