Nieuws

GeoFort Herwijnen grijpt naast prijs van een ton

Het GeoFort in Herwijnen heeft naast de BankGiro Loterij Museumprijs gegrepen. Maritiem Museum Rotterdam won en verdiende daarmee een bedrag van 100.000 euro. © GeoFort
HERWIJNEN - Het GeoFort in Herwijnen heeft naast de BankGiro Loterij Museumprijs gegrepen. Maritiem Museum Rotterdam won en verdiende daarmee een bedrag van 100.000 euro.
In totaal stemden ruim 113.500 mensen op deze publieksprijs. Daarmee is de Museumprijs naar eigen zeggen de grootste culturele publieksprijs. Het GeoFort kreeg ruim 32.000 stemmen. Het Maritiem Museum kreeg er bijna 45.000. 

'Fantastische pr'

'De nominatie van deze prestigieuze prijs heeft ons in vijf weken een fantastische pr opgeleverd. Het heeft GeoFort écht geholpen om meer landelijke bekendheid te krijgen. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar Maritiem Museum Rotterdam. We zijn heel blij dat het thema techniek centraal stond en ik hoop dat we met de genomineerden het publiek hebben kunnen overtuigen van het nut, noodzaak én de geweldige belevingen die techniekmusea te bieden hebben', stelt directeur Willemijn Simon van Leeuwen van GeoFort.

Sinds 1990

De Museumprijs wordt sinds 1990 uitgereikt. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en een breed publiek bij deze musea te betrekken.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl