Zaterdag vrijwel geen bussen op Veluwe

APELDOORN - Er rijden zaterdag vrijwel geen bussen op de Veluwe. Regel alternatief vervoer, is het advies van de woordvoerster van Syntus (Keolis).

Buschauffeurs voeren actie voor een betere cao in het streekvervoer. Ook in Brabant (Hermes en Arriva) en Zeeland (Connexxion) leggen chauffeurs het werk neer.

Misschien wel wat bussen, maar reken er niet op

Het zou kunnen dat chauffeurs die onder de cao voor het multimodaal vervoer vallen, wel rijden. Die cao geldt voor werknemers die zowel als treinmachinist, steward als buschauffeur worden ingezet. Vakbond FNV heeft met werkgevers in het multimodaal vervoer een onderhandelingsresultaat bereikt.

Maar het is onduidelijk of dit betekent dat deze chauffeurs de weg opgaan. 'Reken er niet op', waarschuwt de woordvoerster. 'Wij communiceren: ga ervan uit dat uw bus niet rijdt.' De woordvoerster raadt aan de website van de vervoerder in de gaten te houden.

Doordeweeks geen staking

Om eindexamenkandidaten te ontzien, is voor een staking in het weekeinde gekozen. Ook de komende weken is er doordeweeks geen staking. 

Vorige week dinsdag legden buschauffeurs in de regio Arnhem/Nijmegen het werk neer. De week ervoor was er een landelijke staking.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Openbaar vervoer
Deel dit artikel: