Heuvelinkprijs voor Parkzaal Musis

ARNHEM - De Nieuwe Parkzaal van het concertgebouw Musis heeft de Heuvelinkprijs gewonnen voor de beste Arnhemse nieuwbouw van het jaar. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft de prijs uitgereikt op de zeventiende nacht van de architectuur aan het architectenbureau Van Dongen Koschuch Architects, dat verantwoordelijk was voor het ontwerp.

De jury was unaniem in haar oordeel. 'Dankzij deze schitterende nieuwbouw heeft Arnhem het in zich om als culturele stad boven zichzelf uit te stijgen!'

Runner-up was het Gelders Huis van TeamV Architectuur, volgens de jury ‘een fantastisch complex, dat heel professioneel is ontworpen en uitgevoerd’. Woonboot AD van Hoogte Twee Architecten en de Driekapper Vosdijk van JCRArchitecten kregen allebei een eervolle vermelding. Laatstgenoemde ontving bovendien met 476 stemmen de publieksprijs. In totaal zijn er 1882 stemmen uitgebracht.

Architectuurcentrum CASA organiseerde dit voorjaar voor de zesde keer de Heuvelinkprijs. Deze is vernoemd naar Arnhems befaamde stadsbouwmeester en is in de jaren negentig in het leven geroepen door de gemeente Arnhem en dagblad De Gelderlander om de aandacht voor lokale architectuur te stimuleren.

Voor deze tiende editie konden Arnhemse bouwprojecten worden voorgedragen die in de periode 2016-2017 zijn opgeleverd.

Foto: Arnhemcity12

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem RTV Arnhem Arnhem
Deel dit artikel: