Twee keer zoveel geld voor discussie arbeidsmigranten Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De gemeenteraad van Zaltbommel heeft het budget voor het opzetten van een breed maatschappelijke panel over arbeidsmigranten verdubbeld. Het nieuwe college kan hier nu 25.000 euro aan besteden. Dat werd donderdagavond besloten.

In het panel komen tal van maatschappelijke organisaties zoals telers en uitzendbureaus te zitten. Zaltbommel wil nieuw beleid ontwikkelen op het gebied van de huisvesting van arbeidsmigranten. Aanleiding om het totale beleid onder de loep te nemen is de weerstand die ontstond na het indienen van een plan voor een grootschalig Polenhotel in Zuilichem.

Ook geld voor huisvesting

Zaltbommel gaat ruim 30 organisaties uitnodigen om mee te praten over het nieuwe beleid. Ook telers en bewoners komen in het panel. De SP in Zaltbommel is bang dat omwonenden ondergesneeuwd raken in het geweld van professionele organisaties. De verantwoordelijk wethouder zei toe dat hier extra aandacht voor zal komen.

Naast extra geld voor het panel trekt de gemeente ook geld uit voor een onderzoek naar de huisvesting van arbeidsmigranten en voor handhaving. In totaal gaat het om ruim 3 ton.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Rivierengebied Zaltbommel
Deel dit artikel: