Regio casht tonnen door golftoernooi KLM Open

VUREN - Het internationale golftoernooi KLM Open, dat in 2017 op The Dutch in Spijk is gespeeld, heeft de regio veel opgeleverd. Dat schrijft de gemeente Lingewaal op basis van een onderzoek van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Het is een veelgehoorde opmerking als een gemeente of provincie een sportevenement binnen heeft weten te slepen. 'Wat kost dat? En levert het ook wat op?' De gemeente Lingewaal heeft de HAN laten onderzoeken wat het toernooi de regio heeft opgeleverd. Het onderzoek is gedaan samen met buurgemeente Leerdam (Zuid-Holland).

De KLM Open leverden de regio 365.150 euro op. Dit bedrag is opgebouwd uit dagbestedingen door bezoekers (zo'n 223.000 euro), de opbrengsten van mensen die langer in de regio verbleven (61.000 euro). De organisatie droeg 72.150 euro bij. Ondernemers hebben hiervan geprofiteerd, schrijft de gemeente. 

Bezoekers komen terug

Het toernooi trok ruim 26.000 unieke bezoekers. In 2017 waren er, vermoedelijk vanwege het hele slechte weer, minder bezoekers dan een jaar eerder. De bezoekers gaven gemiddeld € 48,15 per persoon per dag uit. De gemeente denkt de editie van 2017 wel meer impact heeft voor het toerisme in de regio. De verwachting is namelijk dat de kans dat bezoekers nog eens terugkeren in de regio vrij groot is. 41 procent van de bezoekers heeft de intentie om het komende jaar de regio opnieuw te bezoeken voor vrijetijdsdoeleinden. De gemeente denkt dat deze bezoeken in potentie 600.000 euro opleveren. 

De onderzoekers van de HAN denken nog na over hoe bezoekers langer verbonden kunnen worden aan de regio.

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaal
Deel dit artikel: