Vitesse trekt verdediger Thelander aan

ARNHEM - Centrumverdediger Rasmus Thelander heeft donderdag een driejarig contract getekend bij Vitesse. De 26-jarige Deen komt over van het Zwitserse FC Zürich.

Thelander komt waarschijnlijk als vervanger van Matt Miazga, want het is onduidelijk of Vitesse de Amerikaanse centrale verdediger nog een jaar kan huren van Chelsea. Bovendien kijkt Maikel van der Werff mogelijk uit naar een nieuwe club.

Kampioen met Aalborg

Thelander kwam in Denemarken uit voor Akademisk BK en Aalborg BK. Met de laatste club werd hij kampioen en veroverde hij de beker. In de bekerfinale scoorde hij twee keer. Met Aalborg speelde de Deen bovendien in de voorronde van de Champions League en de groepsfase van de Europa League.

Daarna verkaste de verdediger naar het Griekse Panathinaikos en komt nu dus via FC Zürich bij Vitesse terecht. Bij die laatste club speelde hij afgelopen seizoen 22 wedstrijden in de hoogste divisie.

'Volgende stap'

'De Eredivisie staat in Denemarken goed aangeschreven. Niet voor niets hebben veel Denen een mooie periode gehad in Nederland. De faciliteiten en de ambitie van de club spreken mij aan. Ik zie mijn transfer naar Vitesse als een volgende stap in mijn carrière', stelt Thelander.

'Winnaarsmentaliteit'

'De positie centraal in de verdediging was voor ons een belangrijke plek om ons te versterken. Rasmus hebben we verschillende keren in actie gezien. Hij is fysiek sterk, heeft kopkracht en een winnaarsmentaliteit. Rasmus is een welkome aanvulling in onze selectie', legt interim-technisch directeur Marc van Hintum uit.

Vitesse trok eerder de transfervrije rechtsback Khalid Karami van Excelsior aan.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: