Wethouderskandidaten Zutphen bekend

ZUTPHEN - Annelies de Jonge (PvdA), Harry Matser (GroenLinks), Mathijs ten Broeke (SP) en Laura Werger (VVD) zijn de kandidaat-wethouders voor het nieuwe college in Zutphen. Dat hebben de formerende partijen bekendgemaakt.

De Jonge (40) is sinds december 2013 wethouder van de gemeente Zutphen. Ze was onder meer verantwoordelijk voor Werk en Inkomen en de opvang van vluchtelingen. De oppositie diende vorige week een motie van wantrouwen tegen haar in, omdat die partijen haar ongeschikt voor de functie van wethouder vinden. Het ging daarbij onder meer om zorgprojecten als Het Plein en Delta, waarop De Jonge volgens de oppositie niet alert genoeg reageert. De Jonge betuigde daarop spijt.

Matser (56) woont bijna zijn hele leven in Zutphen. Hij heeft de laatste 20 jaar ervaring opgedaan in diverse directie- en bestuurlijke functies in de rechtspraak en gezondheidszorg.

De 28-jarige Ten Broeke heeft op zijn studietijd na altijd in Zutphen gewoond. Hij heeft in het Europees Parlement een half jaar lang kennis opgedaan over internationale handelsverdragen. Vervolgens heeft hij op het landelijk partijbureau van de SP gewerkt. Sinds 2014 is hij raadslid en vanaf 2015 fractievoorzitter.

Werger (43) woont nog in Gouda, daar was zij twee jaar wethouder. Voor haar wethouderschap was ze acht jaar raadslid en fractievoorzitter. 

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: