Ede weer doorkomstplaats Roparun

EDE - Ede is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 mei (pinksterweekend) doorkomstplaats van de Roparun op de route van Hamburg naar Rotterdam. Tussen 3.15 uur en 8.00 uur worden 85 teams gastvrij ontvangen in de brandweerkazerne met de lekkerste pannenkoeken van Nederland. Iedereen is welkom om deze toppers aan te moedigen.

Het eerste jaar dat Ede verzorgings- en doorkomstplaats was in 2013 en Ede is inmiddels een zeer bekend en geliefde doorkomst voor de deelnemende teams. Er is gelegenheid om te eten, te drinken, te slapen, te douchen of gewoon even pauze te houden. 

Prijzen en pannenkoeken

Al 5 jaar op rij is Ede in de prijzen gevallen als beste doorkomststad. Niet in de laatste plaats vanwege de geweldige pannenkoeken die door een team van vrijwilligers worden gebakken. Dit heeft de afgelopen jaren een totaalbedrag van € 75.000 opgeleverd. Dit wordt besteed aan lokale organisaties op gebied van palliatieve zorg.

Motto Roparun

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

De Roparun is een estafetteloop voor een goed doel met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!). De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

Moedig aan, samen met de burgemeester 

Tijdens de Roparun 2018 is de brandweerkazerne weer open voor het publiek. Iedereen is welkom om de teams aan te moedigen. Burgemeester René Verhulst fietst een stuk met de teams mee vanaf de Driesprong om aan te moedigen.

Doorkomststad Ede is mogelijk gemaakt door de werkgroep Roparun Ede en vele vrijwilligers onder leiding van Co Vink van de brandweer.

Meer informatie is te vinden op www.roparun.nl.https://www.roparun.nl/nl/onderweg-op-de-route/toeschouwers/

 

Meer over dit onderwerp:
Omroep Ede Ede
Deel dit artikel: