Weer asbest gevonden bij renovatie gemeentehuis Oldebroek

OLDEBROEK - Bij de renovatie van het gemeentehuis van Oldebroek is tijdens sloopwerkzaamheden opnieuw asbest gevonden. Daarom zijn er extra saneringswerkzaamheden nodig, waardoor de bouw langer gaat duren. Bovendien gaat de renovatie meer kosten.

Het asbest zit volgens de gemeente op relatief onlogische plaatsen, zoals in tuinmuren en metselwerk onder de buitenkozijnen. Het eerder gevonden asbest zit achter betimmeringen, boven binnenkozijnen en plafondafwerking en in de daklaag. De saneringswerkzaamheden voor dit asbest waren al in volle gang.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn benadrukt dat gezondheid en veiligheid voorop staat, zowel voor omwonenden, bezoekers, bouwvakkers als medewerkers: 'De aannemer heeft al de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen en maakt nu een plan voor het verwijderen van de asbest door een gecertificeerde asbestsaneerder.'

Door de hernieuwde vondst van asbest duurt de eerste bouwfase ongeveer zes weken langer. Ook de tweede (en laatste) fase duurt daardoor mogelijk langer. De gemeente weet nog niet wat de asbestsanering gaat kosten.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek Oldebroek
Deel dit artikel: