Oversier noemt vertrek Lijnders bij NEC pijnlijk

NIJMEGEN - Voor technisch directeur Remco Oversier was het een pijnlijke beslissing om afscheid te nemen van Pepijn Lijnders als trainer van NEC.

"Een uitermate moeilijke beslissing, want dit kan in beginsel niet de bedoeling zijn. We zijn met grote mannen met elkaar gaan evalueren. En dan kom je tot de conclusie dat de verwachtingen niet op één lijn liggen en moet je keuzes maken voor de toekomst. Met Pepijn hebben we het in het bijzonder gehad over zijn functioneren in de situatie die er was. En hebben we geconcludeerd dat het verstandiger is om uit elkaar te gaan."

De reden was niet alleen het mislopen van promotie naar de eredivisie. "Dat zou echt heel kortzichtig zijn en op basis van emotie. We hebben maandag en dinsdag de hele dag met heel veel spelers en stafleden gesprekken gevoerd, waaronder dus ook de trainer. Ik heb het gevoel gehad dat we het hele jaar een beetje achter de feiten hebben aangelopen."

Achter de feiten lopen

Oversier verklaart zich nader. "Ongeveer een week voor de eerste training ben ik begonnen. Er gingen 23 spelers weg en er zijn er tien gekomen. Daarnaast een grote groep spelers die blijft en misschien een beetje een trauma heeft van de afgelopen jaren. Je kunt, omdat je zo laat bent, nooit de krenten uit de pap halen. Je probeert dat in te halen, maar je bent aan een marathon begonnen, waarin je eerste wilt worden en heel veel mensen moet inhalen. En dat is uiteindelijk net niet gelukt. Daar is Pepijn in de winter in terecht gekomen. En daar hebben we geen grip op kunnen grijpen. En in combinatie met de blessures en andere clubs die het hartstikke goed hebben gedaan, kom je tot de conclusie dat over een heel seizoen heel veel dingen net niet waren."

Momentum

"Ja, dat is heel pijnlijk, maar wel een hele harde realiteit. Op het momentum dat we de keuze maakten voor Pepijn, stonden we daar met zijn allen achter. Ook omdat Adrie Bogers zo meer in zijn kracht zou komen en dat is ook gelukt, blijkt ook uit de evaluatie met spelers. Het is uiteindelijk niet goed uitgepakt, want je bent niet gepromoveerd. En die keuze is uiteindelijk dus niet goed geweest voor Pepijn en voor de club."

"We willen graag doorbreken dat we kort met trainers werken. Wat er nu gebeurd is, hoort absoluut niet. Wij moeten echt aan de bak en gaan er de tijd voor nemen. Deze club verdient stabiliteit en dat verdient de nieuwe trainer ook."

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Betaald voetbal NEC
Deel dit artikel: