Pepijn Lijnders weg als trainer bij NEC

NIJMEGEN - Pepijn Lijnders is niet langer trainer van NEC.

De club en de trainer gaan per direct uit elkaar. Dat is in onderling overleg besloten. Na het mislopen van promotie leek zijn positie al onhoudbaar. De club heeft na de evaluatie van de tweede seizoenshelft besloten om te stoppen met Lijnders.

De 35-jarige trainer kwam in januari over van Liverpool met de intentie om NEC via aantrekkelijker voetbal te laten promoveren. Daarin slaagde hij niet. Vooral door zwakke prestaties in uitwedstrijden liep NEC directe promotie mis en ook in de play-offs tegen Emmen was een 4-0 uitnederlaag fataal. Dat kon NEC thuis ondanks een 4-1 zege niet meer goedmaken.

Pepijn Lijnders hield zondag na de wedstrijd tegen Emmen al rekening met zijn ontslag. "Ik denk dat elke trainer daar rekening mee houdt bij een club waar veel druk op zit is en waar je moet promoveren. Ik verwijt mezelf vrij veel. Na iedere wedstrijd wel, maar dat heet ontwikkeling. Ik probeerde naar een bepaald perfectionisme te streven. Ik wist dat dit een echte club is, dat gaat verder dan op het veld. Maar er is hier de laatste jaren veel gebeurd en er heeft veel negativiteit geheerst. En dat komt eruit als het dan weer mis gaat. Daar moest ik maar mee zien te dealen. Maar we hebben wel tot de laatste wedstrijd om het kampioenschap gespeeld."

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Betaald voetbal NEC
Deel dit artikel: