Goede doelen van de Strijd om de Nunspeetse Keiler 2018 bekend

NUNSPEET - In Nunspeet vindt op zaterdag 2 juni voor de 23e keer de Strijd om de Nunspeetse Keiler plaats. Dit keer met een ongekend aantal van 62 teams dat meedoet. Het belooft nu al een prachtige dag en een mooie strijd te worden.

De hele organisatie van de Keiler is gericht op het verwerven van gelden die voor een goed doel, of voor goede doelen zijn bestemd. Daarom werken ook alle mensen en organisaties belangeloos mee. Er wordt vrijwel altijd een doel gekozen dat dichtbij Nunspeet is: herkenbaar en zichtbaar. De financieel positieve opbrengsten van de Keiler-dag gaan in een speciaal fonds. Uit dat fonds ontvangt het gekozen goede doel een donatie.
Dit jaar is dat bijzonder, want de Keilerorganisatie heeft voor drie goede doelen gekozen. Twee doelen dichtbij Nunspeet en een doel verder weg, in Peru.

‘Mister Keiler’, Bart Noij: “Dit jaar is gekozen voor een donatie aan Radio en TV Nunspeet voor een verdere digitalisering van de organisatie. RTV Nunspeet moet het doen zonder structurele subsidie. Donaties zijn voor de professionalisering van de organisatie zeer welkom. Bij de Keiler-organisatie neemt RTV Nunspeet een belangrijke plaats in, want de organisatie heeft al die jaren verslag gedaan, live! Maar dat is natuurlijk niet de reden voor een donatie. RTV Nunspeet neemt een belangrijke plaats in, in de Nunspeetse samenleving, zeker voor wat betreft de verslagen van evenementen die gericht zijn op sport en bewegen. En sport en bewegen, dat hoort bij de Keiler. Wij gaven bijvoorbeeld eerder aan het Jeugdsportfonds Nunspeet”.

Geschiedenis WOII in Nunspeet

De tweede donatie gaat naar de Stichting Het Verscholen Dorp. Deze stichting houdt het gedachtegoed en het erfgoed van het Verscholen Dorp in tact en levend. Het Verscholen Dorp vertelt een belangrijk stuk uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in ons dorp. De Keilerorganisatie draagt op deze manier ook bij aan het behoud van het cultuurgoed in Nunspeet, inclusief een landelijke uitstraling.

Hulp aan Peruaanse kinderen

Tenslotte gaat een donatie naar de Stichting Paz Holandesa Medische hulp voor Peruaanse kinderen uit achterstandsgezinnen en -gebieden in Peru. Het is een initiatief van dokters uit het Radboud ziekenhuis die geheel belangeloos, kinderen opereren met Spina Bifida (open ruggetje) en schisis (open gehemelte). Sinds het jaar 2000 zijn er al meer dan 5000 kinderen geopereerd.
Aan dergelijke goede doelen, draagt de Keilerorganisatie graag bij. Sporters, vrijwilligers en sponsoren weten dat de opbrengsten voor goede doelen zijn. En dat geeft de Keiler-wedstrijd net dat beetje extra en iedereen zet een tandje erbij.

Meer over dit onderwerp:
RTV Nunspeet Nunspeet
Deel dit artikel: