Drugsafval gedumpt: vaten gevonden in Elst, Laag-Soeren en Brummen

ELST - Op de Kampseweg in Elst zijn donderdagmorgen vroeg twee vaten met waarschijnlijk drugsafval gevonden. Ook in Brummen en in Laag-Soeren werden meerdere vaten aangetroffen.

In de nacht van woensdag op donderdag werd in Laag-Soeren op de Badhuislaan en in Brummen aan de Voorsterweg een vloeibare stof aangetroffen in vaten waar tot wel duizend liter in kan. De politie onderzoekt of de dumpingen met elkaar in verband staan. 

De vaten zijn zo zwaar dat ze in een wagen vermoedelijk eerst zijn voorzien van een spanband. Het uiteinde van de spanband wordt dan aan een boom bevestigd. Daarna rijdt de wagen weg en valt het vat eruit.

Geen gevaarlijke stoffen vrij

Zowel bij Laag-Soeren als bij Elst zijn er volgens de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Bij Elst was wel een vat helemaal leeggelopen. Het is niet de eerste keer deze maand. In totaal zijn sinds vorige week op negen plekken vaten en containers gevonden. 

De toename zou verband hebben met het aankomende festivalseizoen, waarbij pillen (synthetische drugs) erg in trek zijn. Volgens de politie gaat Gelderland in hoog tempo Noord-Brabant achterna, waar veel afval wordt gedumpt na het maken van xtc en speed. 

Zie ook: Vaten met drugsafval gevonden in Laag-Soeren 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst
Deel dit artikel: