Blijdschap in Borculo: er is weer mobiel bereik

ARNHEM - Blijdschap in Borculo en een deel van Geesteren. Daar kan sinds woensdag weer gebeld en geappt worden. Wekenlang was er niet of nauwelijks mobiel bereik voor klanten van KPN.

Ondernemers klaagden dat zij niet bereikbaar waren voor hun werknemers op locatie of hun leveranciers. En ook particulieren hadden er last van dat zij voor hun werk niet bereikbaar konden zijn of bijvoorbeeld de huisarts konden bellen met hun mobieltje.

De gemeente sprak eerder van 'een veiligheidsprobleem' als mensen geen 112 kunnen bellen met de mobiele telefoon.

Bang voor schaduw

Nadat het contract met de zendmast op de fabriek van Campina in Borculo was afgelopen, was er geen nieuwe mast die dit mobiele verkeer kon overnemen. Dat had onder andere te maken met iemand die een zienswijze had ingediend, omdat de mast voor schaduwvorming kan zorgen.

Samen met de gemeente heeft KPN nu een tijdelijke zendmast neergezet in de buurt van de kringloopwinkel aan de Oude Needeseweg in Borculo. Woensdagmiddag is de 4G in de mast aangezet en sindsdien is er weer bereik.

Niet alleen KPN-klanten gedupeerd

Niet alleen klanten van KPN, maar ook die van providers die gebruikmaken van het KPN-netwerk, hadden problemen met mobiel bereik. Het gaat hierbij om klanten van Telfort, Simyo, Youfone, Toggle Mobile, TrendCall, Robin Mobile, Ortel Mobile, Lebara Mobile, ALDI Talk, AH Mobiel, Kruidvat Mobiel, Jumbo Mobiel, HEMA en Lycamobile.

Als tegemoetkoming biedt KPN dat de klanten in Borculo deze zomer gratis 3 x 1 GB extra krijgen, maar daar is niet iedereen tevreden over. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Borculo
Deel dit artikel: