Andries helpt kampeerders een handje

RUURLO - Zelf heeft hij er een beetje genoeg van, het gesleep met een caravan en de bijkomende werkzaamheden. Maar andere mensen helpen met het opzetten van de voortent, dat doet Andries Loman uit Ruurlo maar al te graag! Dus steekt hij de handen uit de mouwen op bijvoorbeeld camping Tamaring in Ruurlo. Vooral gepensioneerden helpt hij zo uit de brand.

Loman: 'Ja dat is voor veel mensen toch wel een flinke klus. Ik help ze dan met het opzetten van de voortent'. Ook eigenaar Rob de Weerdt van camping Tamaring is blij met Andries: 'Voor ons is het een gouden greep. Wij hebben best veel oudere mensen hier op de camping en die vragen regelmatig of ik ze kan helpen met opzetten, maar daar heb ik eigenlijk meestal geen tijd voor. Andries kan ze dan wel helpen, ideaal'. 

De tekst gaat verder onder de video: 

Vakantie en vrije tijd in de Achterhoek

Andries Loman is inmiddels 53 jaar en ging vroeger altijd met zijn ouders en broer kamperen. Loman: 'Ja we hebben altijd veel plezier gehad. En ook toen ik volwassen was, ben ik in mijn eentje veel op pad geweest'.

Inmiddels heeft Loman ook andere hobby's. Zo heeft hij op Facebook een pagina opgezet met de naam 'Vakantie en vrije tijd in de Achterhoek'. Daarop staan allerlei weetjes en tips. Loman: 'En daardoor is ook het balletje gaan rollen voor de eerste hulp bij een tent opzetten. Ik had namelijk een paar keer een bericht op die pagina gezet en dat is toen opgevallen'. Voor de hulp bij het opzetten vraagt Andries een kleine onkostenvergoeding, ongeacht de hoeveelheid werk.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Berkelland Ruurlo
Deel dit artikel: