VVD Culemborg stapt uit raadsakkoord

CULEMBORG - De VVD-fractie in de gemeenteraad van Culemborg stapt definitief uit de gesprekken over een raadsbreed akkoord voor de komende 4 jaar. Dat heeft fractievoorzitter Han Braam aan de lijsttrekker van de grootste partij in Culemborg, Tim de Kroon van GroenLinks, laten weten.

De VVD kan zich niet vinden in de plannen om naast het formuleren van een raadsakkoord GroenLinks het voortouw te laten nemen om een nieuw college van burgemeester en wethouders te formeren. Dat vindt de partij 'niet de bestuurlijke vernieuwing die Culemborg nodig heeft om de stad effectief te kunnen besturen'. Een meerderheid van de gemeenteraad steunt dat plan wel.

Een raadsakkoord is een aantal plannen met een stad of gemeente, waar de hele gemeenteraad zich in kan vinden. Dat lijkt in Culemborg van de baan door de stap van de VVD, dat zich voorbereid op een rol in de oppositie.

Fractie stapt op uit vergadering

De VVD-fractie stapte maandag al op uit de raadsvergadering over het raadsakkoord om overleg te plegen met de leden. De overige partijen zijn daarna verder gegaan met de onderhandelingen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: