Nieuws

Wind spelbreker op eerste dag NK zweefvliegen

Op vliegveld Terlet zou woensdagochtend het Nederlands kampioenschap zweefvliegen beginnen. Omdat dit kampioenschap helemaal afhankelijk is van de wind, wil er nogal eens wat veranderen in het vluchtschema. Meteen op de eerste dag bepaalde de wind dat alle vluchten zijn afgeblazen. © Terlet
ARNHEM - Op vliegveld Terlet zou woensdagochtend het Nederlands kampioenschap zweefvliegen beginnen. Omdat dit kampioenschap helemaal afhankelijk is van de wind, wil er nogal eens wat veranderen in het vluchtschema. Meteen op de eerste dag bepaalde de wind dat alle vluchten zijn afgeblazen.
Er zweven dit jaar 31 deelnemers mee, dertig mannen en één vrouw. Ze doen mee in drie klassen: de 18 meter klasse (spanwijdte vliegtuig); de combiklassen (15 meter en tweezitters bijvoorbeeld) en de open klasse (alles toegestaan). Een groot deel van de deelnemers zit tijdens het NK op de camping bij Terlet.

Wind te wispelturig

Alle dagen is er om 10.15 uur een briefing. Kunnen we zweven of niet? Hoe waait de wind? Het vliegen start meestal tussen 12.15 en 13.00 uur, mits de wind dus gunstig staat. Op de eerste wedstrijddag, de woensdag, is de wind te wispelturig. De komende dagen draait de wind naar noord, noordwest, dat kan juist een goede wind zijn.
Presentator Rob Kleijs sprak met wedstrijdleider Ton de Bruine.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52