Almere is het onrecht van 2015 tegen De Graafschap nog niet vergeten

DOETINCHEM - Enzio Boldewijn. Die naam valt veelvuldig bij Almere City in de aanloop naar de finale van de play-offs om promotie tegen De Graafschap.

In 2015 stonden beide ploegen namelijk ook al tegenover elkaar in de play-offs. En Boldewijn vervulde toen een hoofdrol. In Almere was de eerste wedstrijd geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

In Doetinchem speelde De Graafschap een moeizame wedstrijd, maar kwamen de Superboeren via Jerry van Ewijk 1-0. Ahannach zorgde voor de gelijkmaker en er leek een verlenging noodzakelijk, totdat Boldewijn vlak voor tijd opeens doorbrak en de 1-2 maakte. Dat zou uitschakeling hebben betekend voor De Graafschap, maar tot opluchting van iedereen op De Vijverberg werd de treffer afgekeurd.

Ten onrechte, bleek later. In de verlenging werd het 2-1 door een eigen doelpunt van Toet en zo ging De Graafschap verder en won de club uiteindelijk de play-offs.

Dit seizoen verloor De Graafschap in Almere met 2-1 op een besneeuwd veld (foto onder). Op De Vijverberg werd het recentelijk 4-2.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: