Nieuws

Nijmegen laat haalbaarheid drijvende woningen Lentse Plas onderzoeken

De Lentse Plas.
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen laat onderzoeken of het haalbaar is om ongeveer 30 drijvende woningen te bouwen op de Lentse Plas. © Google Maps
NIJMEGEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen laat onderzoeken of het haalbaar is om ongeveer 30 drijvende woningen te bouwen op de Lentse Plas.
De resultaten van de onderzoeken leiden bij goede uitkomsten tot het sluiten van een koop- en realisatieovereenkomst met Balance D'Eau. Volgens de gemeente is het bedrijf in staat gebleken om voor dit type woningen hypotheekverstrekkers te vinden. Niet alle banken verlenen hypotheken op drijvende woningen.
Volgens het bestemmingsplan kunnen op de Lentse Plas maximaal 45 woningen op het water komen. Op basis van eerdere onderzoeken denkt de gemeente dat er ruimte is voor ongeveer 30 drijvende woningen.

Oosterhoutse Plas

Volgens de gemeente is er op de Oosterhoutse Plas ook nog ruimte voor 45 drijvende woningen. Daarvoor zijn nog geen haalbaarheidsstudies gedaan en er zijn ook nog geen concrete plannen.
Voor begonnen kan worden met het uitvoeren met de plannen moet voor beide plassen nog wel een planologische procedure worden doorlopen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl