Vitesse verslaat FC Utrecht, maar moet nog aan de bak voor het Europese ticket

ARNHEM - Vitesse heeft dinsdagavond met 3-2 gewonnen van FC Utrecht, daarmee boekten de Arnhemmers een belangrijke thuiszege in het tweeluik met de Domstedelingen. Al zorgen de twee tegendoelpunten er nog wel voor dat de Arnhemmers nog vol aan de bak moeten zaterdag in Utrecht. Want daar moet het Europese ticket veilig worden gesteld.

EINDSTAND VITESSE - FC UTRECHT: 3-2

90': Afgelopen. Al is er nog wel een opstootje tussen beide ploegen, maar het loopt af met een sisser.

90': GOAL! Vitesse komt weer op voorsprong en dat kan wel eens een hele belangrijke goal zijn. Büttner legt de bal met een vrije trap op het hoofd van Kashia, die raak kopt. 

89': Roy Beerens gaat eraf, Castaignos mag het nog even proberen.

87': GOAL! FC Utrecht komt weer langszij, het is Zakaria Labyad die de 2-2 raak schiet. Daar zag Jeroen Houwen er niet heel goed uit.

84': Verdediger Maikel van der Werff komt in de ploeg voor Bryan Linssen. Wat extra zekerheid aan Arnhemse zijde.

83': Een gele kaart voor Mason Mount, dat betekent een schorsing en daarmee heeft de Engelsman zijn (vermoedelijk) laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld.

78': GOAL! Daar is weer weer de voorsprong voor Vitesse. Het is Linssen die een voorzet van Foor opvangt en de bal geplaatst over Jensen in de goal legt. Vitesse heeft zo weer een belangrijke voorsprong.

74': Daar ontsnapt Vitesse weer. Nu is het Labyad die weer door kan, maar Houwen let goed op en is eerder bij de bal.

70': Vitesse laat nu nog heel weinig zien. Een doelpunt zou fijn zijn voor de Arnhemmers, maar een tegendoelpunt zal funest zijn. Dat moet Kashia met zijn companen dus zien te voorkomen.

63': Oei! Vitesse moet nu echt gaan oppassen. Een slecht weggewerkte voorzet komt voor de voeten van oud-Vitessenaar Labyad, maar die schiet van vijf meter niet raak. Houwen keert knap.

62': GOAL! En dan ligt hij er aan de andere kant wel in. Leeuwin mag een hoekschop zomaar binnenkoppen tussen Kashia en Miazga in. Dit is een hele zure tegentreffer voor de Arnhemmers.

61': Een vrije trap van Alexander Büttner levert bijna de 2-0 op, maar de bal gaat net naast de goal.

59': Tim Matavz heeft zijn doelpunt nog niet te pakken, hij was er wel heel dichtbij al in de eerste helft, maar toen stond de paal in de weg.

54': Trainer Edward Sturing lijkt er niks meer aan te vinden.

49': Kans voor Vitesse. Linssen probeert het met een volley, maar keeper Jensen pakt de bal uit de hoek.

46': We zijn weer begonnen.

45': Rust! 

43': GOAL! Uit het niets is daar dan toch de 1-0 voor Vitesse. Een goede voorzet van Beerens wordt keurig binnen gekopt door Mason Mount, die alweer scoort in de play-offs. Dit is al zijn vijfde treffer.

Foto: Wil Kuijpers

40': Daar roept Vitesse het al bijna over zichzelf af. Ayoub schiet, maar Houwen tikt de bal over de goal.

39': De Arnhemmers geven met name Ayoub heel veel ruimte op het middenveld. Dat kun je beter niet doen bij de toekomstig middenvelder van Feyenoord.

36': Vitesse komt er ook niet doorheen bij FC Utrecht. Ook hoekschoppen leveren vooralsnog heel weinig op.

28': Daar is Utrecht dan weer. Kerk wordt weggestuurd, wordt bijna neergelegd door Kashia maar kan door. Kerk schiet uiteindelijk in de handen van keeper Jeroen Houwen.

23': Karavaev begint steeds meer zijn draai te vinden bij Vitesse en stoomt nu ook elke keer op aan de rechterkant. 

19': Matt Miazga speelt waarschijnlijk zijn een-na-laatste wedstrijd voor Vitesse. Volgend jaar zal de Amerikaan waarschijnlijk aan een andere club worden verhuurd door Chelsea.

15': Het eerste kwartier is geweest. Vitesse lijkt weer iets meer grip te krijgen op de Utrechters. Trainer Edward Sturing is alleen nog niet tevreden.

11': Maar meteen wel twee enorme kansen voor Vitesse, zowel Matavz en Mount raken binnen 5 seconden de paal.

Foto: Wil Kuijpers

10': Vitesse komt nog niet in haar spel. Utrecht is vooralsnog de betere ploeg. 

7': Tim Matavz is op dreef de laatste weken. In de laatste zes wedstrijden scoorde hij allemaal. Is vanavond ook de zevende keer?

3': En weer een enorme kans, nu was het Sander van der Streek die de bal van dichtbij net naast schiet.

2': Eerste kansje is voor FC Utrecht. Een schot van Ayoub gaat maar net naast de goal van Houwen.

1': We zijn begonnen!

20.44 uur: De spelers zijn op het veld. De wedstrijd kan gaan beginnen. 

20.43 uur: Er komen maar ongeveer 13.000 man naar GelreDome vanavond, de tribunes zijn dan ook niet overvol.

20.40 uur: Slaat Mason Mount weer toe? De Engelsman was de grote man in het tweeluik tegen ADO Den Haag, in de vorige ronde.

20.35 uur: De spelers gaan de kleedkamer opzoeken om zich om te kleden. Over tien minuten start de wedstrijd.

20.30 uur: Ricky van Wolfswinkel neemt afscheid van de supporters. Hij wordt door technisch directeur Marc van Hintum nog even in het zonnetje gezet, daarna is het tijd voor een ereronde.

20.22 uur: Voor Vitesse-aanvoerder Guram Kashia is het seizoen slopend. Hij speelde bijna alles voor de Arnhemmers en daarbij ook nog interlands voor Georgië. Als het goed is, hoeft hij er dus nog maar twee te spelen voor het einde van het seizoen.

20.17 uur: Vitesse-trainer Edward Sturing heeft het goed op de rit. Kan hij dit nog twee wedstrijden volhouden met zijn ploeg? 

20.12 uur: Zelfs de allerkleinste fans hebben er zin in vanavond. 

20.05 uur: Ricky van Wolfswinkel was maandag te bewonderen op de training bij Vitesse. De oud-spits van de Arnhemmers die Vitesse eigenhandig Europa in schoot, kijkt de wedstrijd tussen zijn oude clubs vanavond op de tribune. Hij neemt ook nog afscheid van de supporters.

19.59 uur: Vitesse kwam in de finale door ADO Den Haag twee keer te verslaan. Uit werd met 2-5 gewonnen, thuis werd het 2-1. 

19.50 uur: Zakaria Labyad van FC Utrecht neemt alle tijd voor onze fotograaf, een uur voor aanvang. De kersverse Ajacied speelde eerder ook op huurbasis voor Vitesse.

19.35 uur: Sturing, zoals verwacht, heeft geen wijzigingen aangebracht in zijn elftal. De Eerbeker wisselt nauwelijks. Eigenlijk gaf hij in het laatste competitieduel tegen Willem II alleen Guram Kashia rust. Roy Beerens was toen geblesseerd.

 

19.30 uur: Trainer Edward Sturing kan beschikken over een complete en fitte selectie. Alleen Arnold Kruiswijk, die bijna het hele seizoen al geblesseerd is, ontbreekt.

19.25 uur: Vitesse wordt vanavond gesteund door ongeveer 13 duizend toeschouwers, zo meldt de club.

19.20 uur: Thulani Serero meldt zich met 'dansend' haar bij de hoofdingang. De middenvelder is na een mindere periode weer helemaal opgeleefd.

19.10 uur: Mason Mount komt ontspannen aanlopen bij Gelredome. En dan staan er altijd fans die op de foto willen. De Engelsman is in bloedvorm de laatste tijd.

19.05 uur: Opnieuw de twee machtige commissarissen Oyf en Merkel. Nu met directeur Joost de Wit

19.00 uur: Ze laten zich weinig zien, maar ruim voor aanvang komen de Russische commissarissen van Vitesse even het veld op. Rechts Valery Oyf en links Yevgeny Merkel.

De Gelredome vanavond ligt er zonovergoten bij.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Vitesse
Deel dit artikel: