Ouderen, personeel en vakbond bezorgd om situatie Vérian

APELDOORN - Ouderen en werknemers van Vérian Care & Clean maken zich zorgen om de situatie van de thuiszorgorganisatie die uitstel van betaling heeft gekregen. Uitstel van betaling is vaak een voorbode voor een faillissement.

'Ik vind de gedachten totaal niet prettig, ik denk dat wij er ook van langs van krijgen', zegt Gerda Janssen, die hulp krijgt van Vérian. 

Janny Vissers, die Gerda helpt met het huishouden, is bang dat ze haar baan kwijtraakt. 'Wij laten dit niet zomaar gebeuren. We krijgen nu al slecht betaald, en als we ook nog eens 5 euro moeten inleveren... Echt niet!'

Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):

Vakbond overdonderd door Vérian

'Wij zijn niet alleen verrast, maar gewoon overdonderd door het nieuws', zegt Wim van der Hoorn van vakbond FNV. 'De laatste informatie van onze kant was dat er een overnamekandidaat was en dat ze in een vergevorderd stadium waren met die kandidaat en dat het contract klaarlag.'

Waarom er dan toch uitstel van betaling is aangevraagd, blijft dan ook gissen. 'Het kan zomaar zijn dat dit faillissement gebruikt wordt om een breuk in de dienstverbanden aan te leggen. Maar daar gaan wij natuurlijk dwars voorliggen', zegt Van der Hoorn.

Zie ook:

Deel dit artikel: